. آرزو دارم روزی این حقیقت به واقعیت مبدل شود که همه‌ی انسان‌ها برابرند

مارتین لوتر‌کینگ

افزایش تحریم ها علیه رژیم صهیونیستی

شامگاه

مجموعه:اخبار
تاریخ:1394/03/27

افزایش تحریم ها علیه رژیم صهیونیستی

در همین رابطه «سرینی هانسن» یکی از اعضای کمیته نروژی تحریم اسرائیل گفته است فعالان اروپایی تلاش می کنند، شرکت های اسرائیلی را تحریم کنند؛ بخصوص شرکت هایی که در زمینه های اقتصادی فعالیت و به تحکیم اشغالگری در مناطق فلسطینی نشین کمک می کنند. هدف آنها این است که نشان داده شود ملت فلسطین حق دارد دولت مستقل خود را داشته باشد و از زیر یوغ اشغالگری خلاص شود. این کمیته تاکنون فعالیت گسترده ای در سطح اروپا در زمینه های مختلف داشته و افراد و شرکت هایی را در نروژ و اروپا ترغیب کرده که هرطور صلاح می دانند رژیم صهیونیستی را تحریم کنند. این کمیته می گوید تاکنون دستاوردهای زیادی داشته و توانسته یک حرکت جهانی را برای تحریم رژیم صهیونیستی به راه اندازد و مجازات هایی را بر اسرائیل تحمیل کند. همچنین این کمیته جلوی فعالیت شرکت هایی را می گیرد که قصد داشته باشند در شهرک های کرانه باختری سرمایه گذاری کنند. هانسن درباره برنامه های آینده این کمیته می گوید، تصمیمی جدی وجود دارد تا نگذارند دولت نروژ از این پس به اسرائیل سلاح بفروشد. آنها همچنین می گویند تلاش می کنند اجازه ندهند کالاهای نروژی به سرزمین های اشغالی فرستاده شود.

اینها نشان می دهد اسرائیل با حرکتی جهانی مواجه و به دلیل تداوم جنایت هایش در معرض فشار گسترده افکار عمومی جهان است. طی سال های گذشته این حرکت که به طور خاص برنامه تحریم نهادهای اسرائیلی را مد نظر دارد، روز به روز قوی تر شده است. نمونه ای پررنگ از این حرکت را اخیرا در آمریکا شاهد بودیم که هزاران نفر از جوانان آمریکایی به جنبش مخالفت با سیاست های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان پیوستند و خواستار تحریم این رژیم شدند.

سردمداران جنبش مخالفت با سیاست های اسرائیلی، سخنرانی های تند و آتشینی را در دانشگاه های آمریکا برگزار کرده و بصراحت درباره نژادپرستی و ماهیت استعماری رژیم صهیونیستی افشاگری می کنند. جنبش دانشجویی مخالف رژیم صهیونیستی در تجمعات خود از دولت آمریکا می خواهد با شرکت هایی که زمینه تعامل ناشایست این رژیم با فلسطینیان را فراهم می کند، برخورد کند؛ چراکه این شرکت ها به صورت کامل از سیاست های نژادپرستانه رژیم اشغالگر قدس علیه فلسطینیان و پروژه های اقتصادی این رژیم حمایت مالی می کنند و به این ترتیب زمینه تقویت اقتصاد اسرائیل، حمایت از پروژه های شهرک سازی و حمایت از مهاجرت فلسطینیان را فراهم می کنند. ازجمله این شرکت ها می توان به شرکت های تلفن همراه، شرکت های تولید لوازم آرایشی و عطر، شرکت های تولید مواد غذایی و آب های معدنی و شرکت های ارتباطات و رایانه اشاره کرد.

یکی دیگر از مصادیق بارز این گرایش ضد صهیونیستی، تجمع دانشجویان آمریکایی نورث وسترن در ایالت ایلینوی بود که در جریان آن، دانشجویان به مدت بیش از 5 ساعت درباره تحریم شرکت های مذکور بحث کردند و برخی از آنها با خصومت شدید علیه رژیم صهیونیستی صحبت و ضمن متهم کردن این رژیم به نژاد پرستی و اشغالگری، حمایت خود از فلسطینیان را اعلام کردند.

تحقیقات صورت گرفته در بیش از 10 دانشگاه آمریکا نشان می دهد هدف این کمپین ضد صهیونیستی منزوی کردن رژیم اشغالگر قدس و مجازات آن به دلیل سیاست هایش علیه فلسطینیان و اشغال کرانه باختری است. این دانشگاه ها صدها دانشکده بزرگ مانند دانشگاه میشیگان، پرینستون، کورنیل و اکثر دانشگاه های ایالت کالیفورنیای آمریکا را در بر می گیرند.

کمپین مذکور طی سال های اخیر آغاز به کار کرده، اما بتدریج می کوشد در سطح گسترده تری در دانشگاه های آمریکا و اروپا فعالیت داشته باشد.

روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در این باره نوشت: تحرکات دانشجویی خواستار تحریم جدی رژیم صهیونیستی است؛ چراکه دانشجویان تداوم منازعه فلسطینی ـ صهیونیستی را عامل تشدید سرکوب فلسطینیان می دانند. این تحرکات دانشجویی طرفداران و همپیمانان زیادی بخصوص در میان سیاهپوستان، اتباع کشورهای آمریکای لاتین، آسیایی ها و اقلیت های دیگر داشته و مساله فلسطین به مسائل مختلف دیگری مانند خشونت پلیس و مهاجرت و... پیوند خورده و همین موضوع باعث تعجب و شگفتی رهبران یهودی شده است.

به گزارش این روزنامه نتایج رای گیری در دانشگاه نورث وسترن نشان می دهد 24 نفر خواستار تحریم رژیم صهیونیستی و 22 نفر مخالف این مساله بودند. در رای گیری دانشگاه تولیدو در ایالت اوهایو نیز 21 نفر رای به تحریم این رژیم دادند و تنها 4 نفر با این تحریم ها مخالفت کردند.

حتی اگر میزان آرای دانشگاه نورث وسترن را نزدیک هم بدانیم، باید گفت اکثر دانشجویان براساس معیارهای دموکراسی خواستار تحریم و مجازات رژیم صهیونیستی هستند و این گرایش در کشوری که افکار عمومی آن تحت تاثیر رسانه های یهودی مخالف فلسطینیان و حامی صهیونیست هاست، می تواند بسیار معنادار باشد.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از خاخام حاییم سدلر، مسئول دانشگاه کالیفورنیا در ایالت لس آنجلس که 40 سال در دانشگاه های آمریکا خدمت کرده، آورده است بسیاری از دانشجویان، رژیم صهیونیستی را بخشی از نهادی می دانند که مخاطب اصلی مخالفت های آنهاست و آنچه باعث ناراحتی بیشتر آنها می شود، این است که این نفرت روز به روز شدت بیشتری به خود می گیرد.

اعتراض به اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی حتی در میان دانشجویان یهودی مقیم آمریکا گسترش یافته است. به عنوان مثال، در دانشکده برنارد نیویورک که دانشجویان یهودی یک سوم دانشجویان آن را تشکیل می دهند، گروهی از دانشجویان کمپینی با نام دانشجویان طرفدار رعایت عدالت در حق فلسطینیان تشکیل داده اند و سعی در تحقق عدالت برای فلسطینیان دارند.

همزمان با این تحولات، تغییرات چشمگیری میان جوانان و بویژه قشر دانشجو مشاهده می شود؛ به طوری که برای نخستین بار آنها حساب صهیونیسم به عنوان یک جنبش سیاسی را از آیین یهودی جدا کرده اند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی و گروه های یهودی آمریکا همواره سعی داشتند این دو مساله را یکی تلقی کرده و مخالفان سیاست های اسرائیل را به سامی ستیزی متهم کنند.

روزنامه الاهرام چاپ مصر با ارائه گزارشی از حرکت دانشجویان آمریکایی در پایان نتیجه گرفت: «صرف نظر از نتایج بحث ها و رای گیری های صورت گرفته در دانشگاه های آمریکا، گرایش جدید را می توان سرآغازی برای آشنایی افکار عمومی جامعه آمریکا با چهره واقعی رژیم صهیونیستی و افشاگری درباره جانبداری رسمی کاخ سفید از سیاست های دولت عبری دانست.»

منبع: جام جم آنلاین

كساني كه با ديگران رو راست نيستند با خود نيز بدين گونه اند

اُرد بزرگ