آن كه پياپي سخنتان را مي بُرد، دلخوش به شنيدن سخن شما نيست

اُرد بزرگ

گیاهان حاوی آهن

شامگاه

مجموعه:خواص گیاهان و میوه ها
تاریخ:1393/01/07

جعفری

با مصرف گیاهانی که غنی از آهن هستند، قدرت این ماده را در تقویت سیتم ایمنی تان مشاهده خواهید کرد.آهن یک عنصر ضروری است که به بدن کمک می‌کند اکسیژن را به همه نقاط بدن برساند.

آهن یک ماده مغذی و مهم است که به حفظ سلامتی و انرژی شما کمک می‌کند. بسیاری از افرادی که دچارِ کمبود آهن در بدنِ خود هستند، دچارِ بیماری آنمی و یا اختلالات سلامتی دیگر می‌شوند.
گیاهانی که غنی از آهن هستند عبارتند از:

اسفناج

اسفناج یک مکمل غذایی عالی با تمام مواد مغذیِ ضروری برای یک بدنِ سالم است. این گیاه غنی از آهن، منیزیم و پتاسیم بوده و دارای ویتامین C است که به جذب آهن کمک می‌کند. این گیاه مزایای زیادی دارد و سیستم ایمنی را نیز تقویت میکند. با بخارپز کردن اسفناج به همراه تخم‌مرغ می‌توانید از یک صبحانه پر انرژی، سرشار از ویتامین و تقویت کننده دستگاهِ ایمنی بهره‌مند شوید.

جعفری

جعفری غنی از آهن بوده و سلول‌های خونی را به طورِ مؤثری افزایش می‌دهد. این گیاه به‌طورِ شگفت‌آوری با آنمی مبارزه کرده و سیستم ایمنی‌تان را تقویت می‌کند. جعفری آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خون را افزایش می‌دهد، زیرا حاوی روغن‌های فراری مانندِ لیمونین، آلفا توژن، اوژنول و مایریستیسین است که غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند. جعفری همچنین به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند.

خرما

خرما غنی از آهن، کلسیم، سولفور، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، منیزیم و میزان بسیار زیادی از ویتامین‌ها و مواد معدنیِ دیگر است. خرما به علتِ آهن زیادی که دارد درمانِ مؤثری برای آنمی به حساب می‌آید. خرما همچنین برای مبارزه با یبوست، مشکلات روده‌ای، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال، سرطان معده و دستگاه ایمنی ضعیف، مورد استفاده قرار می‌گیرد. 


برگه زرد آلو

علاوه بر منبع خوب آهن ، برگه زردآلو همچنین حاوی ویتامین A و پتاسیم است.

همچنین چغندر برگی،کاهوی معمولی و خردل سبز .........

توصیه مشاور: برای جذب بیشتر اهن موجود در سبزیجات بهتر است که با ماست مصرف شوند. سایر مغزها و دانه ها و گوشتها هم سرشار از اهن هستند. برای جذب بیشتر اهن بهتر است که همراه با ان از میوه هایی که حاوی ویتامین ث هستند استفاده شود و از نوشیدن چای یا هر نوع نوشیدنی گیاهی از یک ساعت قبل تا دو ساعت پس از غذای حاوی اهن خودداری شود.

منابع غذایی آهن دار عبارتند از:

جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ ، سبزی‌های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه‌های روغنی.

عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آنها

1- اسید سیتریک و اسید اسکوربیک ( ویتامینC) که درآلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی‌ها ، آب پرتقال، لیمو شیرین ، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند، می‌توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند-.

2- هویج ، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل ، گوجه‌فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است ، سبب افزایش جذب آهن می‌شود.

3- محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می‌شوند.

توصیه‌های زیر را به کار بندید:

هنگام استفاده از غذاهایی که غنی از آهن هستند ، از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی ، جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال، گریپ فروت، گوجه‌فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز و لیمو ترش) استفاده کنید.

گوشت قرمز، ماهی یا مرغ را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا پرهیز کنید.

منبع:خواص دارويي گياهان