به نتیجه رسیدن امور مهم، اغلب به انجام یافتن یا نیافتن امری به ظاهر کوچک بستگی دارد.

چاردینی

12 روش برای ترک عادت

شامگاه

مجموعه:روانشناسی
تاریخ:1394/07/21

 12 روش برای ترک عادت

جیمز کلایبورن و شری پدریک در کتاب تغییر عادت به ذکر این مراحل پرداخته اند:

1 - ایجاد آگاهی: این مرحله شامل به دست آوردن اطلاعات در مورد خود شخص و عادتی است که سعی دارد آن را تغییر دهد.

2- برانگیختگی هیجانی: این مرحله شامل تجربه و انتقال احساسات مربوط به عادت نامناسب و راه حل های ممکن آن است. انجام این مرحله در برنامه ریزی تغییر، به شخص کمک می کند.

3 ـ خود ارزشیابی مجدد: تعریف این که فرد از این تغییر چه می خواهد به دست آورد و تصمیم درباره این که با توجه به تصمیم به تغییر دوست دارد این امر در آینده چگونه باشد در این مرحله انجام می شود.

4ـ تعهد: متعهد ساختن خود به عمل و باور توانایی تغییر در این مرحله است.

5 ـ ارتباط با کمک رسان: این مرحله بخش مهمی از تغییر است. راحت بودن با کسی که می توان به او اعتماد کرد و گفت وگو کردن در مورد مشکل یا عادتی که سعی در تغییر آن است؛ می تواند کمک کننده باشد.

6 ـ پاداش: پاداش ابزار قدرتمندی در تغییر است؛ چه از طرف خود شخص باشد، چه از طرف دیگران.

7 ـ قبول کنید عادت نامناسبی دارید: اولین قدم برای مقابله با یک عادت نامناسب این است که بپذیرید عادت منفی و نامناسبی دارید چراکه بدون پذیرش، اقدام برای کنار گذاشتن آن امکان پذیر نیست.

8 ـ نظارت داشته باشید: نظارت به شما کمک می کند. متوجه شوید روزانه چندبار، کجا و چه زمانی عادتی را انجام می دهید. خود نظارتی کمک می کند تا با شناسایی عوامل مرتبط با رفتارهای عادتی نا مناسب بتوانید برای کنار گذاشتن آنها برنامه ریزی کنید.

9 ـ مناطق ممنوعه را مشخص کنید: یکی از راه های محدود کردن یک رفتار یا عادت نا مناسب این است که آنها را در شرایط و مکان های خاصی انجام دهید و با این کار آنها را محدود سازید، با این کار پس از مدتی می توانید این مناطق ممنوعه را گسترش دهید و به این ترتیب انجام دادن عادت های نامناسب تان را محدود کنید.

10 ـ از تجسم استفاده کنید: از نیروی تجسم می توان برای کنار گذاشتن عادت های نامناسب استفاده کرد. مثلا می توانید شب ها قبل از خواب خودتان را در شرایطی تجسم کنید که عادت نامناسب تان را کنار گذاشته اید.

11 ـ به خودتان پاداش دهید: در صورتی که توانستید برای مدت زمانی عادت یا رفتار نامناسب تان را کنار بگذارید، خودتان را تشویق کنید. تشویق می تواند شامل پذیرایی از خود در یک رستوران یا خرید کردن هدیه ای برای خودتان باشد.

12 ـ بازگشت را بپذیرید: اگر مدتی پس از کنار گذاشتن عادتی خاص، مجددا آن را انجام دادید، خودتان را سرزنش نکنید و روحیه تان را نبازید. این را به عنوان یک اتفاق طبیعی در فرآیند کنار گذاشتن عادت ها بدانید و سعی کنید بپذیرید بازگشت پدیده ای طبیعی در درمان ترک رفتارهای عادتی نا مناسب است.