بهتر است روی پای خود بمیری تا روی زانو‌هایت زندگی کنی

رودی

توافق ژاپن و رژیم اسرائیل برای همکاری علیه چین و ایران

شامگاه

مجموعه:اخبار
تاریخ:1393/02/24

اسرائیل و ژاپن

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در آخرین تلاش‌های خود در حوزه سیاست خارجی در سفر با ژاپن توافق‌هایی را با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به امضا رساند که ایران و چین اهداف اصلی آن دانسته می‌شوند. ابعاد این توافق و محدودیت‌های همکاری دو طرف مورد بررسی رسانه‌های اسرائیلی و ژاپنی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، وبسایت اسرائیلی دبکا همکاری واحدهای اطلاعات نظامی دو طرف در حوزه امنیت سایبری را محور توافق دوجانبه‌ای دانسته است که در روز دوشنبه دوازدهم ماه می در ژاپن به امضای طرفین رسیده است.

به نوشته دبکا، بر اساس این توافق متخصصان سایبری اسرائیلی برای کمک به ایجاد برنامه امنیت سایبری برای مقابله با حملات احتمالی به زیرساخت‌های نظامی و تاسیسات استراتژیک شرکت‌های ژاپنی به این کشور خواهند رفت و افسران ژاپنی نیز برای آموزش در این حوزه در دوره‌های آموزشی در اسرائیل شرکت خواهند کرد.

دبکا ضمن اشاره به مقایسه ایران و کره شمالی توسط نتانیاهو در سفر به ژاپن مدعی شده است که ژاپنی‌ها قصد دارند از طریق همکاری با اسرائیل به مقابله با چین بپردازند که در این حوزه فنآوری بر ژاپن برتری یافته است.

مجله ژاپنی دیپلمات نیز ابعاد مختلف سفر پنج روزه نتانیاهو به ژاپن را مورد بررسی قرار داده است و ضمن اشاره به امضای قرارداد همکاری‌های نظامی و سایبری بین دو طرف به سخنان نتانیاهو در تاکید بر چالش‌های مشترک به خصوص «تهدید کشورهای یاغی دارای سلاح‌های هسته‌ای» اشاره کرده است.

بعد از امضای بیانیه مشترک طرفین برای ابراز امیدواری برای حل سریعتر موضوع کره شمالی، نتانیاهو به شباهت‌سازی بین ایران و کره شمالی پرداخته و مدعی شده است که ایران نیز مانند کره شمالی به دنبال آن است که با آسان‌تر شدن تحریم‌ها برنامه خود برای ساخت سلاح هسته‌ای را به پیش ببرد.

به نوشته «دیپلمات»، طرفین توافقی برای تقویت تحقیق و توسعه صنعتی مشترک و نیز ساخت تسلیحات به امضا رسانده‌اند. نتانیاهو ژاپن را کشوری با خلاقیت‌های فنآورانه دانسته که اسرائیل می‌تواند از آن بیاموزد و این در حالی است که تصور می‌شود از همکاری در حوزه سایبری، ژاپن نفع بیشتری خواهد برد.

آبه نیز به نتانیاهو توصیه کرده است که مذاکرات سازش با طرف فلسطینی را از سر گرفته و از اقدامات یک‌جانبه پرهیز کند.

همکاری‌های جدید بین دو طرف در حالی صورت می‌گیرد که به نوشته «دیپلمات»، ژاپن با توجه به وابستگی به واردات انرژی از منطقه با مسائل پیچیده‌ای رو به رو است. ژاپن بیش از هشتاد درصد نفت خود را از خاورمیانه وارد می‌کند و بنابراین نمی‌تواند در روابط خود با کشورهای منطقه مانع ایجاد کند و یک قدم اشتباه در موضوع فلسطین می‌تواند بر روابط این کشور با دولت‌های عربی تاثیر منفی بگذارد. ژاپن همچنین در نیمه اول ماه آوریل یک میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران را آزاد کرد که مهم‌ترین دلیل آن امید داشتن به از سر گیری واردات نفت از ایران در سریع‌ترین زمان ممکن دانسته شده است.

به عقیده تحلیلگر مجله ژاپنی، این کشور در عین این که نباید تا زمان دست یافتن به توانایی‌های بیشتر سایبری دست به اقدامی بزند که چینی‌ها را تحریک کند، تا زمان از سرگیری جدی تولید انرژی هسته‌ای در این کشور هم نمی‌تواند چندان نسبت به ایجاد اختلال در جریان جهانی انرژی بی‌تفاوت بماند.

منبع: تابناک

بهتر است روی پای خود بمیری تا روی زانو‌هایت زندگی کنی

رودی